mendia31.jpg

Etusivu

Kuka? Mistä? Mitä?

Mendia

Työnohjaus

Sydämentauluni

Tarkoituksenmukaiset toimintatavat

Keskustelut

Yhteystiedot

Linkit


Työnohjaajan sydämentauluni

Ajattelen työnohjauksen tilaksi, jossa vuorovaikutus on kuin valkealla liinalla katettu pöytä. Sinä tuot siihen oman nyyttisi, jonka sisällön kullakin kerralla avaamme ja jota tutkiskelemme. Yhteisessä keskustelussa sinulla on mahdollisuus tarkastella tuomaasi asiaa ja saada uudenlaista ymmärrystä siitä. Kun puet sanoiksi omia kokemuksiasi lisäät ymmärrystäsi asiasta ja pystyt suunnistamaan eteenpäin. Työnohjauksen pöydässä on mahdollista oppia erottamaan ne asiat, joihin itse voi vaikuttaa ja joihin ei. Itsestä ja toisista tulevia haasteita, vaatimuksia ja odotuksia on runsaasti. Työnohjauksessa oleellinen erottuu inhimillisen kokemuksen runsaudesta.

Työnohjaus on Sinusta lähtevien, yhteisesti sovittujen tavoitteiden suuntaan kulkemista. Ohjauksen kesto sovitaan yhdessä. Koska oppiminen on prosessi, tarjoaa pitkäkestoinen työnohjaus parhaat mahdollisuudet persoonalliselle ja ammatilliselle kehittymiselle. Työhön palatessa, muutosvaiheissa tai jonkin erityiskysymyksen kohdalla voi lyhyempikin ohjaus olla paikallaan. Elämän ja työnohjauksen pöytä katetaan monenlaisin antimin. Sinulla on monelaisia lahjoja ja voimavaroja, joiden olemassaoloa et ehkä aiemmin ole tullut ajatelleeksi. Olisiko nyt aika?

Toivon, että työnohjauksessa, tässä yhteisessä pöydässä, sinulla on aikaa ja tilaa kuulla omat tarpeesi, viestit tunteidesi takaa yksi kerrallaan. Yhteydestä ja jakamisesta voimittuneena sinun on mahdollista etsiä vaihtoehtoisia näkökulmia ymmärtää itseä ja sitä miten olet suhteessa työhön sekä tarkoituksenmukaisia tapoja toimia.